Britt van den Dungen – Saxofoon

Mijn naam is Britt van den Dungen, 26 jaar. Geboren en getogen in Uden ben ik op 8-jarige leeftijd begonnen met het bespelen van de saxofoon. Vrij vlot daarna ben ik gaan spelen bij eerst het opleidingsorkest en later het harmonieorkest van Muziekvereniging de Eendracht in Uden. Hier heb ik altijd ontzettend veel plezier gehad in het samen musiceren.

 

Na het afronden van de middelbare school ben ik, na de vooropleiding in Tilburg, in Enschede gaan studeren voor de Opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium. Nadat ik deze opleiding had afgerond wilde ik graag nog verder leren voor dirigent. Deze opleiding heb ik afgelopen schooljaar afgerond in Zwolle.
Nu ben ik voornamelijk bezig met het dirigeren van verschillende orkesten en het geven van saxofoonlessen. Ook geef ik graag muziekprojecten op basisscholen en ben ik docent muziek op een middelbare school. Het belangrijkste van muzieklessen geven is dat je mensen van alle leeftijden kunt enthousiasmeren voor de muziek en dat ze er veel plezier uit halen!