Mechthild Drop – Trompet en Groepslessen Muziek

Over mij:
Mechthild Drop studeerde aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle, waar zij in 2017 met een 9,5 en lof van de jury is afgestudeerd. Haar hoofdvakdocent was Tonnie Kievits, solotrompettist van Het Gelders Orkest.

Mechthild speelde van 2010 tot 2014 in het JeugdOrkest Nederland, waar zij haar liefde voor het symfonieorkest heeft ontdekt. Al sinds haar eerste studiejaar in 2012 speelt zij regelmatig als remplaçant in beroepsorkesten, waaronder Het Gelders Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten en het Noord Nederlands Orkest.

Ook solistisch was en is Mechthild zeer actief, zo was zij prijswinnaar op verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours, ‘Op de Stip’ Haarlem, Classic Young Masters en het Euroconcours trompet. In september 2017 vertegenwoordigde zij Nederland bij de Europese finale van het Euroconcours in Montreux, Zwitserland.

Op 16-jarige leeftijd speelde zij samen met Holland Symfonia, tegenwoordig ‘Het Balletorkest’, het trompetconcert van Arutiunian. Ook speelde zij een aantal keer live op radio 4 en was zij als solist te gast bij de Trompetten van Oranje. Dit jaar was zij als solist te horen in het trompetconcert van Tartini met het koperseptet van Het Gelders Orkest.

Mechthild volgt regelmatig lessen en masterclasses bij verschillende docenten, zowel voor orkestspel als voor solorepertoire. Docenten waar zij les van heeft gehad zijn onder andere Peter Masseurs (Koninklijk Concertgebouworkest), Hans van Loenen (Radio Filharmonisch Orkest), Matthias Höfs (German Brass), Peter Mönkediek (WDR Symfonieorkest) en Ole Edvard Antonsen (Noors solist).

Lessen bij mij:
Naast mijn actieve beroepspraktijk geef ik ook al jaren met veel plezier les aan leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus. Een muzikale achtergrond of kennis van bijvoorbeeld het notenschrift is niet nodig om te beginnen met trompetles. Een stevige dosis enthousiasme is genoeg!

Iedere leerling bied ik een duidelijke leidraad, met daarbij alle ruimte voor eigen inbreng. Bij mij krijgt elke leerling vanaf de eerste les een gedegen technische basis, maar wel vanuit muzikaliteit. Dus geen droge saaie stof, maar leuke muziek waarin de techniek verwerkt is. Een basis waar ze hun hele leven mee verder kunnen, op welk niveau dan ook. Vanuit die basis werken we verder aan o.a. expressie, speelstijlen en samenspel.

 

Jong of oud, beginner of onderweg naar het conservatorium, iedereen is bij mij welkom. Neem contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende proefles.