Yogalessen voor volwassenen – Een cadeau voor jezelf

 START VANAF 8 januari 2018

Deze yogalessen zijn voor elk niveau. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, bewustwording van het lichaam, meer rust in je hoofd, een moment voor jezelf of naar bewustzijnsgroei.

De voordelen van yoga zijn immens en in mijn lessen kijken we naar de verschillende delen waaruit jij als mens uit bent opgebouwd, het denken, de gevoelens en het lichaam. Door hier in aandacht mee bezig te zijn, krijg je inzicht in hoe deze delen werken en hoe je hier op een juiste wijze mee om kunt gaan.

In de lessen komen de volgende elementen terug:

– Hatha Yoga: Lichaamsoefeningen

Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Je bereidt je op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Je wordt je bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking. Het resultaat van Hatha yoga is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

– Pranayama: Ademoefeningen

Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt. Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Men dient de natuurlijke ademhaling terug te vinden.

– Ontspanning

Tijdens de ontspanningsoefeningen word je je bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewustworden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

– Concentratie en meditatie

Het stilmaken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de meditatie kom je in aanraking met de mentale stilte en met het bewustzijn, dat tevens een kracht is.

“ Mensen kennis te laten maken met de magie van yoga geeft immense vreugde. Hoe mooi is het om mensen de met hun ervaring op de mat, tot inzicht te laten komen en dit in hun leven door te laten druppelen.”  yogadocente Mishja

Lestijd:
Maandag van 20.30 – 21.45 uur

Locatie:
Ritmiek Muziek
Cardanuslaan 21A
6865 HJ Doorwerth

Voor aanmeldingen, een proefles of andere vragen:

Mishja Camphuijzen van Shiva Yoga
06-19270935
info@shivayoga.nl