Samenwerking

Koninklijke Harmonie Oosterbeek (KHO)

De lessen SuperKids Muziek en MusicKids in Doorwerth en Oosterbeek zijn in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Oosterbeek (KHO), de lessen in Renkum zijn in samenwerking met de Heelsums Harmonie.

De samenwerking met deze harmonieën bestaat er uit dat spelers uit het orkest tijdens de cursus langskomen om hun instrument te demonstreren. De kinderen mogen deze instrumenten zelf uitproberen. Ook is er een aantal keren per jaar de mogelijkheid om mee te spelen met het orkest.


 

Heelsum Harmonie

Heelsums Harmonie probeert al jaren op diverse manieren de liefde voor de blaasmuziek over te brengen op kinderen en ze enthousiast te maken voor het bespelen van een blaasinstrument. Zeker in een tijd waar alles met één druk op de knop vanzelf lijkt te gaan, is dit een lastige opgave. Het bespelen van een instrument vergt nu eenmaal veel oefening en discipline. Daarom is sinds 2013 een samenwerking gestart met Ritmiek Muziek.

Meer weten over Heelsums Harmonie? Bekijk dan de site van Heelsums Harmonie of neem contact op met ons.


 

Renkumse Muziekvereniging Eendracht

Sinds het schooljaar 2015-2016 biedt muziekvereniging Eendracht in samenwerking met muziekschool Ritmiek Muziek de cursus AMV aan. AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. De cursus bestaat uit 25 lessen, waarin onder andere onderwerpen als ritme en noten lezen aan bod komen. Als instrument wordt hiervoor de blokfluit gebruikt. Maar de cursus biedt meer dan dat! Door de samenwerking tussen muziekopleiding en –verenigingen leren kinderen niet alleen de muzikale grondbeginselen; ook maken ze kennis met de muziekinstrumenten, het (leerling)orkest en de verenigingscultuur van Eendracht. Tijdens de lessen komen verschillende muzikanten iets vertellen over hun instrument. Daarbij mogen de kinderen allerlei vragen stellen. Uiteraard mag er daarna ook op de instrumenten gespeeld worden! Ook ervaren de leerlingen tijdens de cursus hoe het is om in een orkest muziek te maken. Ze krijgen de kans om een repetitie en/of uitvoering van het leerlingenorkest mee te maken en oefenen met elkaar voor een heus concert ter afsluiting van de cursus. De cursus AMV wordt gegeven door een docent van Ritmiek Muziek, met nauwe betrokkenheid van Eendracht, Heelsums Harmonie en T2 Muziek.

Verder is Eendracht aangesloten bij het muziekonderwijs op enkele basisscholen in Renkum waar de aankomende drie jaar onder deskundige leiding van Ritmiek Muziek een project is gestart met de eigenschappen dat de deskundigheid van schoolteam wordt bevorderd, structureel muziekonderwijs in een doorlopende leerlijn wordt gegeven en een unieke verbinding tussen het binnenschoolse- en buitenschoolse muziekonderwijs.

www.eendracht-renkum.nl


 

T2 Muziek

www.t2muziek.nl


 

De Speelboerderij

Regelmatig bieden wij samen met De Speelboerderij workshops en projecten aan.

Kinderopvangcentrum De Speelboerderij biedt opvang aan alle kinderen in de leeftijd van 0 – 13 jaar op natuurlijk gelegen locaties in Renkum, Heelsum en Doorwerth.
Vanuit een uitgesproken pedagogische visie willen zij voldoende zorg, aandacht en veiligheid aan het kind geven en het uitdagen zich optimaal te ontwikkelen.
U bent welkom om gratis en vrijblijvend langs te komen op hun locaties of uw kind alvast te laten wennen.

Alle informatie is terug te vinden op de website : www.despeelboerderij.nl

Voor meer informatie over de mogelijkheden:
E. info@despeelboerderij.nl
T. 0317 351 325